Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΗΠΑ: έρανος για την Εκκλησία της Λατινικής Αμερικής

Ένα σημάδι αλληλεγγύης μεταξύ των Καθολικών των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική:  είναι ο ετήσιος έρανος που διοργανώνει η Σύνοδος Ιεραρχίας της Αμερικής (Usccb) για το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου. "Για πάνω από πενήντα χρόνια - ενημερώνει μια σημείωση του Usccb – αυτός ο έρανος αντιπροσωπεύει μια χειρονομία αλληλεγγύης" με στόχο την υποστήριξη "των επιστημολογικών προγραμμάτων, του σχηματισμού σεμιναρίων και θρησκευτικών, καθώς και της ποιμαντικής φροντίδας των νέων και της οικογένειας" .

Βοήθεια σε 235 νέους από την Αϊτή που συμμετείχαν στη ΠΗΝ στον Παναμά
Αρκετά τα παραδείγματα γενναιοδωρίας που ανέφεραν οι αμερικανοί Επίσκοποι, όπως η υποστήριξη της Caritas Argentina, η οποία, χάρη στα χρήματα του ετήσιου εράνου, «επιτρέπει στους περισσότερους από 150 νέους να ζουν την πίστη τους στην υπηρεσία των φτωχών και αποκλεισμένων από την κοινωνία, εξασφαλίζουν τον «ευαγγελισμό των τοπικών κοινοτήτων και την ανταλλαγή εμπειριών πίστης σε ολόκληρη τη χώρα». Η πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ουάσιγκτον χρησίμευσε επίσης για την παροχή "ανεκτίμητης βοήθειας σε 235 νέους στην Αϊτή που μπόρεσαν να λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας του 2019 που πραγματοποιήθηκε στον Παναμά", κατά την οποία κατάφεραν να " ακούσουν τα λόγια της ελπίδας και ευσπλαχνίας" που τους απεύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Βοήθεια για χώρες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές
"Η αγάπη του Χριστού - λέει ο Σεβασμιότατος Octavio Cisneros, επικεφαλής της Υποεπιτροπής USCCB για την Εκκλησία της Λατινικής Αμερικής - μας προτρέπει να μοιραστούμε την πίστη και να υποστηρίξουμε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να προσεγγίσουν τον Ιησού". Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2019, περίπου 4,2 εκατομμύρια δολάρια δωρίστηκαν στην Λατινοαμερικανική Εκκλησία, ειδικά για περιοχές που καταστράφηκαν από φυσικές καταστροφές, όπως τυφώνες και σεισμοί.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos