Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ευαγγελικός Μαραθώνιος κατά την Κυριακή του Λόγου του Θεού

Ένας καθηγητής, ένας φοιτητής, ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι, είναι μεταξύ των 38 ανθρώπων που θα αναλάβουν σήμερα Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, ημέρα του Λόγου του θεού από τις 16.00 στο Ναό της Αγίας Αγνής κοντά στην πλατεία Navona, για μια συνεχόμενη ανάγνωση του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου. Αυτή είναι η πρωτοβουλία του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση του νέου Ευαγγελισμού, που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο, τον Αρχιεπίσκοπο Rino Fisichella, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες στην αίθουσα Τύπου του Βατικανού παρουσίασε το πρόγραμμα της Κυριακής του Λόγου του Θεού που καθιέρωσε ο Πάπας για να ενθαρρύνει την ανακάλυψη της Αγίας Γραφής.

Ο τρόπος
Ο κατάλογος των ονομάτων για τη συνάντηση στο αυτό της Ρώμης είναι αντιπροσωπευτικός από τις διάφορες κοινωνικές τάξεις. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, ένας γιατρός, ένας αθλητής και ένας ηθοποιός θα πάνε επίσης στο αναλόγιο. Στη συνέχεια μια οικογένεια Βαλντέζων , μια Ορθοδόξων και μια Καθολικών. «Η ανάγνωση είναι μια απλή πράξη που καλεί τον καθένα στην αξία του Λόγου του Θεού», λέει ο David Lo Bascio, πρόεδρος του Ρωμαϊκού Ορατορίου, ο οποίος θα συμμετάσχει εξ ονόματος των κατηχητών.

Η ελπίδα
Θα υπάρχει επίσης ένας τυφλός που θα διαβάσει με τη μέθοδο ανάγνωσης των τυφλών, ενώ άλλα αποσπάσματα θα διαβαστούν στην ιταλική νοηματική γλώσσα (LIS). «Θα διαβάζουμε ο ένας κοντά στον άλλο δημιουργώντας μια αδελφική σχέση σαν να είμαστε μια μικρή σχολή συνύπαρξης», λέει η Νίνα Fabrizio θα εκπροσωπήσει τους δημοσιογράφους. Η εκλογή έπεσε στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, διότι αυτό θα διαβάζουμε αυτή τη χρονιά κατά τις Κυριακές της κοινής περιόδου του έτους και προσφέρεται για την εισαγωγή της προσευχής και της περισυλλογής των πιστών κατά το 2020. " Η ανάγνωση αυτών των σελίδων - συνεχίζει η Fabrizio – μας βοηθά και μας διεγείρει διαρκώς, δίνοντάς μας νέες ιδέες για να σκεφτούμε ".

Η πρόσκληση
Όπως έξω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία θα προΐσταται ο Πάπας Φραγκίσκος που προήδρευσε το πρωί της Κυριακής και έξω από το Ναό της Αγίας Αγνής θα διανεμηθεί ένας μεγάλος αριθμός της Αγίας Γραφής που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Άγιος Παύλος για την περίπτωση «Διαβάστε το Λόγο του Θεού που έχετε στα χέρια σας και ακούστε τη φωνή του Κυρίου που δείχνει το μονοπάτι της ζωής», γράφει ο Πάπας σε χειρόγραφο που αναγράφεται στις πρώτες σελίδες. "Επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί αυτή η ημέρα – σχολιάζει ο Bascio - έτσι ώστε να μην είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά να φέρει το Λόγο του Θεού στη ζωή όλων μας".

Μετάδοση από την TV
Η Χορωδία της Μητρόπολης Ρώμης, υπό τον Σεβασμιότατο Marco Frisina, θα ζωντανέψει τη στιγμή που οργανώνεται στο εσωτερικό του Ναού, στο κέντρο της πόλης. Όλα θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω τηλεόρασης από την Telepace (διαθέσιμη στο ψηφιακό επίγειο κανάλι 73 στην περιοχή της Ρώμης, στο κανάλι 515 της πλατφόρμας Sky και στο κανάλι 815 της ελεύθερης δορυφορικής πλατφόρμας Tivùsat) καθώς και στην ροή στον ιστότοπο www.telepacenews.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos