Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο π. Dimitri Lee γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, από ελληνίδα μητέρα και αμερικανό πατέρα, που έγινε ορθόδοξος πριν το γάμο του. Από μικρός είχε κλίση στην ιεροσύνη, συμμετέχε στι ς τελετές στην εκκλησία και στα 17 του αποφάσισε να σπουδάσει στο ελληνικό κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού, στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ.
Μετά από 7 χρόνια ολοκλήρωσε τις σπουδές και χειροτονήθηκε. Στη διάρκεια των ιερατικών σπουδών κάποιοι καλοί φίλοι του πρότειναν να περάσει λίγο καιρό στην ορθόδοξη ιεραποστολή στην Κένυα. Επέστρεψε άλλες 3 φορές και δηλώνει ότι “ από τότε άλλαξα άποψη για πολλά ζητήματα. Το επίπεδο ζωής είναι, προφανώς, πολύ χαμηλότερο από τις ΗΠΑ, όμως οι άνθρωποι εκεί έχουν ένα πλούτο που δεν είχα ξαναδεί. Εχουν καλή ψυχή και βρίσκουν την ευτυχία στα μικρά πράγματα”.
Εκτός όμως από την ιερατική και ιεραποστολική κλίση ο π. Dimitri ανακάλυψε ότι έχει και δημιουργικό ταλέντο στην κατασκευή κοσμημάτων ! Κάποτε έσπασε ένα μπρασελέ που είχε και με υπομονή το ξαναέφτιαξε. Προτού το συνειδητοποιήσει δημιούργησε τη δική του σιερά κοσμημάτων ( μπρασελέ, σκουλαρίκια, κολιέ ) με τίτλο AADNYX, από την ελληνική λέξη για την αιωνιότητα AIΩNA. Δηλώνει ότι πάντα τον εντυπωσίαζε ότι οι πολύτιμοι λίθοι και τα ορυκτά, βρίσκονται στο υπέδαφος για χιλιάδες χρόνια και βρίσκει δημιουργική την προσπάθεια να συνταιριάξει τις πολύτιμες πέτρες, έχει δε προτίμηση στη Lapis Lazuli .
Το ίδιο με εκείνον εκτίμησαν τα κοσμήματά του και πολλοί αγοραστές... Ετσι προσέλαβε συνεργάτες και δημιουργεί (και) εξειδικευμένες σειρές κοσμημάτων, με επιλογή των ίδιων των αγοραστών το 25% των χρημάτων που καταβάλλουν να πηγαίνει σε χριστιανικές φιλανθρωπίες σε Αγίους Τόπους, Συρία, Α'ι'τή Ουγκάντα ή Ελλάδα.
O π. Lee, ο οποίος είναι ιερέας στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον, προτείνει στους πιστούς να βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους, να προσπαθούν να είναι κοντά στη φύση, για να καταπολεμούν το στρες και την κατάθλιψη να ζουν το παρόν χωρίς να βλέπουν μόνο τα αρνητικά της ζωής και να είναι δίπλα στους ανθρώπους που είναι μόνοι.

Πληροφόρηση απο Greekcitytimes.com

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos