Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Ακούστε το κλάμα της Γης και των φτωχών»

«Η γη και οι φτωχοί κλαίνε». Για το λόγο αυτό, οι θρησκευτικοί ηγέτες πήγαν στο Νταβός για να μιλήσουν στην καρδιά της μεγάλης οικονομίας και της παγκόσμιας οικονομίας και να δημιουργήσουν μια «παγκόσμια συνείδηση για την αλλαγή». Έτσι άρχισε ο Καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson, Πρόεδρος του Ρωμαϊκού Θεσμού για την υπηρεσία της ολοκληρωμένης ανθρώπινης ανάπτυξης, την ομιλία του στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το οποίο κλείνει στις 24 Ιανουαρίου μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α ' επικεφαλής ραβίνος της Μόσχας, Pinchas Goldschmidt.

Δημιουργήστε την παγκόσμια συνείδηση για την αλλαγή
Αν, όπως λέει ο Πάπας στην εγκύκλιο Laudato Si », εξηγεί ο Καρδινάλιος, η γη και οι φτωχοί κλαίνε, υπάρχει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που πρέπει να ληφθεί υπόψη και «όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτό το κλάμα». Είμαστε εδώ ως φιλοξενούμενοι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, εξηγεί ο Πρόεδρος "διότι θέλουμε να δημιουργήσουμε παγκόσμια συνείδηση για την αλλαγή". Για τον Καρδινάλιο Turkson, οι νέες τεχνολογίες δεν πρέπει να "καθορίζουν αυτό που καλούμαστε να γίνουμε", αλλά πρέπει να δαπανηθούν "για το κοινό καλό, το καλό της ανθρωπότητας, της γης και των κατοίκων της". "Δεν υπάρχει δεύτερος πλανήτης για να ζει κανείς", προειδοποιεί, πριν ζητήσει από τον πολιτικό κόσμο και τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν "τον κεντρικό ρόλο των θρησκειών", καταγγέλλοντας την πρακτική, ευρέως διαδεδομένη στις κοσμοπολίτικες χώρες, θρησκείες στην ιδιωτική σφαίρα, αρνούμενος την επιρροή τους στη ζωή των ανθρώπων ».

Ο Trump απειλεί 25% των τιμολογίων στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα
Προχθές στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε και πάλι ότι θα επιβάλει δασμούς 25 τοις εκατό στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα εάν η Γαλλία και η Βρετανία ενεργοποιήσουν φόρο διαδικτύου για να φορολογήσουν τα μέγιστα κέρδη των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών στο δίκτυο , οι οποίοι σήμερα στην Ευρώπη καταβάλλουν αμελητέους φόρους επιλέγοντας τη φορολογική κατοικία τους. Στην πραγματικότητα, μια συμφωνία τιμολογίων θα μπορούσε να είναι στενή: ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, αφού είδε το Trump στο Νταβός, τον περιμένει "μέσα σε λίγες εβδομάδες". Η Ευρώπη εξισορροπεί τα τερατώδη κέρδη της Google, Amazon, Facebook, που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη με "μίνι" φόρους που καταβάλλονται στην Ιρλανδία ή σε άλλες ευνοϊκές χώρες. Η Ευρώπη δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διαπραγματευτεί.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos