Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ “ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ” ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Την 23-1-2020 ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός οργανισμός της Ομοσπονδίας Ευαγγελικών Εκκλησιών, ο “Στρατός Σωτηρίας“, εγκαινίασε “Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών” στην περιοχή San Lorentzo της Ρώμης. Η πρωτοβουλία είναι στα πλαίσια του προγράμματος των “Ανθρωπιστικών Διαδρόμων” που υλοποιείται από τις χριστιανικές εκκλησίες της Ιταλίας, γι` αυτό και ο Διεθνής αυτός Οργανισμός συνεργάζεται με τη Ευαγγελικές και Λουθηρανικές Εκκλησίες της χώρας. Το έργο αυτό εγκαινιάσθηκε την Οικουμενική Εβδομάδα Προσευχής για την Ένωση των Εκκλησιών, ως απόδειξη της σημασίας που δίνεται από τις χριστιανικές εκκλησίες στην ένωση των δυνάμεων για την υποστήριξη των ανθρώπων σε δυσκολία, εξήγησε ο υπεύθυνος του Οργανισμού για Ιταλία και Ελλάδα Massimo Tursi.
Το Κέντρο θα ασχοληθεί κυρίως με τα νομικά και διοικητικά ζητήματα που προκύπτουν για μετανάστες που υπάγονται στη “Συνθήκη του Δουβλίνου”, δηλ. όσους καταγράφηκαν σε μια χώρα, ταξίδεψαν σε άλλη και απελάθηκαν στη χώρα της αρχικής καταγραφής. Η συμπεριφορά μας προς αυτά τα άτομα, που οι χώρες θεωρούν “παράνομα” πρέπει να είναι ευγενική και να σέβεται την αξιοπρέπειά τους
τονίζει ο M. Tursi, αυτό ακριβώς είναι και το θέμα της φετινής οικουμενικής εβδομάδας προσευχής, αφιερωμένο στους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Εξάλλου είναι μια από τις εντολές που μάς έδωσε ο Χριστός, να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλο, να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπο στις δυσκολίες, σε συνεργασία με όσους θέλουν να βοηθήσουν και να έχουμε ως προτεραιότητα τις ανάγκες του. Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε.

Πληροφόρηση και φωτογραφία ( από παλαιότερη συνάντηση του Επικεφαλής, σε διεθνές επίπεδο, του Στρατού Σωτηρίας Brian Peddle με τον
Πάπα Φραγκίσκο ) από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos