Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“Ένας ψίθυρος αγάπης στην αιωνιότητα προς τον Θεό

H συνέντευξη του Αρχιεπ. Αλβανίας

Όταν στην Αλβανία το καθεστώς του Χότζα είχε καταστρέψει τα πάντα και οι άνθρωποι ζούσαν κάτω από τη σκιά του φόβου, της απαγόρευσης, όταν τους είχε επιβληθεί η αθεΐα και τις εκκλησίες τους και τις είχαν μετατρέψει σε σταύλους, συνεργεία αυτοκινήτων και η ανθρώπινη ύπαρξη ήταν αναλώσιμη, όταν τα χωριά μεταξύ τους δεν είχαν καμία επαφή γιατί δεν υπήρχαν δρόμοι , όταν η πείνα θέριζε τα παιδικά στομάχια και οι μανάδες δεν είχαν πως να τα παρηγορήσουν ούτε πως οι ίδιες να παρηγορηθούν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έστειλε τον τότε Μητροπολίτη Ανδρούσης και νυν Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ Αναστάσιο σε μια σπουδαία ιεραποστολή στην μοναδική αθεϊστική χώρα στην ιστορία…..

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη στη Μαρία Γιαχνάκη για την εποχή που άφησε την ιεραποστολή στην Αφρική και ανέλαβε την ακόμη πιο δύσκολη ιεραποστολή στην Αλβανία τονίζοντας ότι “όλα τα θαύματα τα κάνει ο Θεός."

“Ήμουν μόνος σε ένα εχθρικό περιβάλλον και ασταθές έδαφος σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη αποστολή” αναφέρει ο Μακαριώτατος μιλώντας και για την καχυποψία με την οποία τον αντιμετώπιζε η κυβέρνηση εκείνη την περίοδο . Στην συνέντευξή του μιλάει μάλιστα, για τα πέτρινα χρόνια και τον αγώνα της εκκλησίας  να αναστηλώσει τους ναούς, να ανοίξει δρόμους, να φτιάξει νοσοκομεία και να απαλύνει η και να θεραπεύσει τον  σωματικό και ψυχικό πόνο των ανθρώπων.

Η ανασύσταση της εκκλησίας ήταν ένα δύσκολο έργο για τα δεδομένα της Αλβανίας σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος αλλά έκανε το σταυρό του και πήγε στο άγνωστο όπως λέει ο ίδιος ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει ένας διεθνής επαίτης, αναφέρει χαρακτηριστικά. Η προσευχή, τα δάκρια και η πίστη στον Θεό τον κράτησε και τον γέμισε ελπίδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες, να παλέψει  για τον άνθρωπο και να εμπνεύσει τους Αλβανούς να ανοίξουν πάλι την καρδιά τους στο Θεό…. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται μάλιστα στην ανάγκη για ενότητα, συμφιλίωση και την υπέρβαση για το καλό της Ορθοδοξίας στέλνοντας ένα επίκαιρο μήνυμα Χριστουγέννων

Αποστολή Αλβανία: Μαρία Γιαχνάκη

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos