Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Πακιστάν: η κυβέρνηση του Sindh και Caritas ενωμένες για την αντιμετώπιση της πείνας
Pin It

Πακιστάν: η κυβέρνηση του Sindh και Caritas ενωμένες για την αντιμετώπιση της πείνας

Η Caritas Pakistan θα προσπαθήσει να αλλάξει τις πολιτικές, τις συνήθειες και τις στάσεις που προκαλούν φτώχεια και αδικία σε όλη τη χώρα. Οι Αρχές του Sindh αναγνωρίζουν τη μεγάλη συμβολή της καθολικής Εκκλησίας στον τομέα της εκπαίδευση, της υγείας και της αλληλεγγύης.
Η κυβέρνηση της επαρχίας Sindh και η Caritas Pakistan ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να καταπολεμήσουν την πείνα, προσπαθώντας να εφαρμόσουν τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Oss). Ο Anthony Naveed, καθολικός υπουργός της κυβέρνησης του Sindh, και η Mangla Sharma, πολιτικός των Ινδουιστών, στις 12 Ιανουαρίου, στην Αρχιεπισκοπή του Karachi, συναντήθηκαν με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης (Ncjp) και με την Caritas, παρουσία του καρδιναλίου Joseph Coutts.

Η δέσμευση της Caritas για την εξάλειψη της πείνας στη χώρα
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Caritas Pakistan Karachi, Mansha Noor – αναφέρει το Uca News – είπε ότι η Εκκλησία είναι πρόθυμη να δεσμευτεί μαζί με την κυβέρνηση, τα μέσα και την κοινωνία πολιτών, για κυβερνητικές πολιτικές και σχέδια που θα συνεισφέρουν στην εξάλειψη της πείνας στη χώρα, ξεκινώντας μια εθνική εκστρατεία για την καταπολέμησή της. η εκστρατεία αυτή, εκτός από την ευαισθητοποίηση σχετικά με την έκταση του εθνικού προβλήματος, «αποσκοπεί επίσης στην αναθεώρηση κυβερνητικών πολιτικών, προκειμένου οι εθελοντές και οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να σχεδιάσουν καλύτερα τις δραστηριότητές τους, να εφαρμόσουν μέτρα στήριξης για την ανακούφιση της πείνας και να δώσουν φωνή σε όσους έχουν διαφορετική γνώμη όταν αυτό είναι απαραίτητο».

Εκτίμηση για το έργο των καθολικών οργανώσεων
Ο υπουργός Naveed ευχαρίστησε την Caritas για τις προσπάθειές της, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή της καθολικής Εκκλησίας στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας και της αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι το Πακιστάν «δεν θα το ξεχάσει ποτέ». Η Mangla Sharma, επανέλαβε την εκτίμησή της για το έργο των καθολικών οργανώσεων, υποσχέθηκε την υποστήριξή της και υπενθύμισε ότι «οτιδήποτε μπορεί να γίνει για την ανάπτυξη της κοινότητας θα πρέπει να αποτελέσει σκοπό της ζωής τους».

Η κινητοποίηση των αγροτικών κοινοτήτων
Η Caritas Pakistran από την πλευρά της, υποστηριζόμενη από τον συντονιστή της Εθνικής Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Αρχιεπισκοπής του Karachi, Kashif Anthony, θα προσπαθήσει να αλλάξει τις πολιτικές, τις συνήθειες και τις στάσεις που προκαλούν φτώχεια και αδικία σε όλη τη χώρα, «κινητοποιώντας τις αγροτικές κοινότητες προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση αναφορικά με την επισιτιστική ασφάλεια και την πείνα».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos