Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΠΙΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕΦ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ !

Είναι 57 ετών , ζει στη Μόντενα της Ιταλίας και το εστιατόριό του “ Osteria Francescana “ έχει τρία αστέρια Μισελέν. Ο 57χρονος Massimo Bottura είναι ο πιο βραβευμένος σεφ του κόσμου, αλλά δε φωνάζει στην κουζίνα ούτε θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους υπόλοιπους. Αντίθετα είναι ταπεινός ως άνθρωπος και οπαδός της προσφοράς στους συνανθρώπους . Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έπεισε την Οργανωτική Επιτροπή και συντόνισε αφιλοκερδώς ένα δίκτυο εθελοντών που συγκέντρωναν όλα τα τρόφιμα που περίσσευαν καθημερινά και στη συνέχεια τα μοίραζαν σε όσους είχαν ανάγκη. Χιλιάδες κόσμος, κατά την περίοδο των αγώνων, χόρτασε φαγητό, που αλλιώς θα πετιόταν στα σκουπίδια...
Στο Μεξικό και στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης έχει οργανώσει “Κοινωνική Κουζίνα”, Στην πόλη του ετοιμάζει γεύματα για τους φτωχούς και, σε συνεργασία με παλαιές μαγείρισσες, έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα “ Tortellanti” : εργαστήρια που διδάσκουν αυτιστικούς νέους να φτιάχνουν τορτελίνια και ταλιατέλες.
Με λίγα λόγια ένα πνεύμα δημιουργικότητας που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Πάπα Φραγκίσκου ! Αυτό συνέβη πριν λίγες μέρες, όταν έλαβε μέρος, με άλλες προσωπικότητες, σε ιδιωτική συνάντηση με τον Ποντίφικα. “Κοκκίνισε” ΄όταν ο φίλος του ντον Marco Pozza τον παρουσίασε στον Πάπα ως τον νέο “Μικελάντζελο”
Ο Πάπας πληροφορήθηκε με χαρά τη δράση του και ο σεφ δήλωσε “ ήταν μια θαυμάσια συνάντηση, ανοίγουν οι ορίζοντές σου να ακούς τον Πάπα να σού μιλά, για φιλοξενία, υποδοχή, προσοχή στους πιο αδύναμους, για τείχη που πρέπει να πέσουν . Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του για να πραγματοποιήσουμε σχέδια για νέους σε δυσκολία, Ο Ποντίφικας ήδη έχει κάποιες σκέψεις και θα είναι όνειρο για μένα να βοηθήσω να πραγματοποιηθούν “
Λίγα λόγια για τον σεφ. Στα 30 του, με τη βοήθεια της συζύγου του ξεκίνησε το δικό του εστιατόριο του στη Μόντενα. Πέρασε 6-7 χρόνια αμφισβήτησης των συμπατριωτών του να καταλάβουν τη δημιουργική του κουζίνα, που σεβόταν αλλά δεν ακολουθούσε πιστά την παράδοση. Ο ίδιος επέμεινε. Το 2001, λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης, ένας διάσημος κριτικός φαγητού άλλαξε διαδρομή και βρέθηκε έξω από το εστιατόριό του. Δοκίμασε την κουζίνα του , ενθουσιάστηκε και έγραψε διθυραμβική κριτική. Ο δρόμος προς την κορυφή είχε ανοίξει… Είκοσι χρόνια μετά διάσημος αλλά προσγειωμένος ο Massimo Bottura έχει την αναγνώριση όλων

Πληροφόρηση από Vatican Insider της La Stampra και kokkinoiskoufoi.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos