Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Burkina Faso-Niger: έκκληση των Επισκόπων για το τερματισμό των εχθροπραξιών

Η πνευματική, ηθική και υλική εγγύτητα του Πάπα Φραγκίσκου ήταν το εισαγωγικό σημείωμα της Ολομέλειας των Επισκόπων της del Burkina Faso και της Niger, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Ιανουαρίου στην Koupéla, μια κεντροανατολική περιοχή. Τον χαιρετισμό του Αγίου Πατέρα τον μετέφερε στο τελικό Ανακοινωθέν των εργασιών ο don Luca Caveada υπεύθυνος για τις υποθέσεις του τοπικού αποστολικού μνημονίου.

Κίνδυνοι ασφαλείας στις δύο χώρες
Στη συνέχεια, οι αρχιερείς παρουσίασαν την κατάσταση των αντίστοιχων χωρών, υπογραμμίζοντας "μια ανησυχητική και προβληματική κατάσταση" όσον αφορά την ασφάλεια και την προειδοποίηση του «κινδύνου διακοινοτικών συγκρούσεων που θα μπορούσαν να εκραγούν». Στην πραγματικότητα, η ένταση είναι υψηλή στα δύο εθνικοτήτων, δεδομένου ότι, μαζί με το Mali, είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από τη βία των διαφορετικών ομάδων: στην πραγματικότητα, πριν από δέκα ημέρες, στην προηγμένη στρατιωτική θέση του Chinégodar, ένα χωριό στη Niger, διαπράχθηκε μια τζινχανδιστική επίθεση με πολλούς θανάτους. Αυτή η επίθεση ήρθε ένα μήνα μετά από αυτό του στρατοπέδου Inates στον ίδιο τομέα, ο οποίος προκάλεσε 71 θύματα. Όχι μόνο αυτό: οι τρεις ιερείς θανατώθηκαν στη Burkina Faso το 2019, ενώ ο πατέρας Pierluigi Maccalli της αφρικανικής αποστολής κοινωνίας εξακολουθεί βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων του, απαχθείς στο Niger, στην αποστολή του Bamoanga, τη νύχτα μεταξύ 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Το θέμα της εκπαίδευσης των ιερέων
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Ιεραρχίας, ακούστηκαν οι αναφορές των διευθυντών των τεσσάρων μεγάλων ιεροσπουδαστηρίων της περιοχής, από τις οποίες προέκυψε η παρόρμηση να «πληρώνουμε ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή στο σχηματισμό, ειδικά όσον αφορά την πνευματική ζωή, αλλά χωρίς να παραμελούμε την πνευματική, ανθρώπινη και κοινοτική πλευρά "των μελλοντικών ιερέων. Από την άποψη αυτή, οι επίσκοποι της Burkina Faso και της Niger συμφώνησαν να αυξήσουν τον αριθμό των υπεύθυνων για την εκπαίδευση με τα ιεροσπουδαστήρια. Το έργο της Συνόδου των Επισκόπων έληξε με την προσευχή των αρχιερέων για την ειρήνη σε όλη την περιοχή.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos