Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟ 2019

Είναι γνωστό ότι η καθολική εκπροσώπηση στα χριστιανικά μνημεία στους Αγίους Τόπους έχει ανατεθεί στο Τάγμα των Φραγκισκανών ( Custodia Francescana di Terra Santa ) . Το Χριστιανικό Γραφείο Προσκυνητών που διοικούν, ανακοίνωσε ότι οι καθολικοί πιστοί που επισκέφθηκαν τα μέρη που υπενθυμίζουν τη ζωή του Χριστού, το 2019, προσέγγισαν τους 500.000, 10% παραπάνω από το 2018 Αντίστοιχα οι προτεστάντες πιστοί άγγιξαν τα 136.000 άτομα ( οι ορθόδοξοι πιστοί απευθύνονται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ).
Οι προσκυνητές προήλθαν από 115 χώρες, με μεγαλύτερη παρουσία από τις ΗΠΑ και από την Ιταλία,.
Το 37% των πιστών είχαν την αγγλική γλώσσα ως κύρια, ενώ εξυπηρετήθηκαν ομιλούντες 40 διαφορετικές γλώσσες. Από την Ευρώπη προσήλθαν προσκυνητές από 35 κράτη, από την Αφρική από 31 κράτη, από τις Βόρεια και Νότια Αμερική από 23 κράτη, από την Ασία από 22 κράτη και από την Ωκεανία από 4 κράτη.
Από τους ευρωπαίους προσκυνητές οι περισσότεροι είχαν αφετηρία την Ιταλία (80.000), την Πολωνία ( 62.000) και την Ισπανία (35.000).
Γενικότερα οι τουρίστες που έφθασαν στο Ισραήλ το 2019 άγγιξαν τα 4.5 εκατομμύρια, όσοι περίπου και στην Ιορδανία, με αντίστοιχα ποσοστά αύξησης από το 2018, για την κάθε χώρα, 10.6% και 7,6% αντίστοιχα

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos