Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

H ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ H ΜΟΡΙΑ
Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου

Είμαστε μια μικρή ένωση που βρίσκεται στο Bad Essen στην αγροτική περιοχή Osnabrück και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ξεκινήσαμε τη δράση MOIRA, επικοινωνώντας με τους πολιτικούς και τα μέλη του Κλήρου.
Θέλουμε η Moira να προσεγγίσει κάθε πολίτη της ΕΕ, έχουμε δημιουργήσει μια αγγλική εκδοχή των προσδοκιών μας. Αναθέτω το καλό δίκτυο σας με αυτήν την ανακοίνωση, με την ελπίδα ότι θα μπορέσετε να διαδώσετε ευρέως τη δράση μας.
Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να αλλάξει από κάτω προς τα πάνω και να ασκήσει επιρροή στους πολιτικούς εκπροσώπους της, ώστε να εγκαταλείψουν την αδιαφανή στάση τους σε μια εύλογη λύση για τους πρόσφυγες της ΕΕ, αλλά σίγουρα οποιαδήποτε μορφή Ουτοπίας είναι καλύτερη στη σιωπηρή μας αποχή! Έτοιμοι για δράση τώρα! Ας ξεκινήσουμε από τη βάση!
Με τις ευχαριστίες μου και τις ευχαριστίες μας. Βικτώρια von dem Bussche

Η Ευρώπη δεν πρέπει μόνο να παρακολουθεί - πόσο μάλλον, να κοιτάξει από μακριά! H Μόρια είναι η ελληνική παράφραση της λέξης "μοίρα". Οι θεές της τύχης, που καθορίζουν τη ζωή και το θάνατο, ονομάζονται Mοίρα στην ελληνική μυθολογία.
Η Μόρια είναι το όνομα του καταυλισμού προσφύγων, που είναι απελπιστικά υπερπλήρη, στο ελληνικό νησί της Λέσβου. Η «Μοίρα» και «Μόρια» - ένα ζήτημα ζωής και του θανάτου, της τύχης χιλιάδων. Και η Ευρώπη παρακολουθεί ή κοιτάζει από μακριά.
Εμείς, η οργάνωση εντάξει! Offene Kommune Bad Essen e.V. (ανοιχτές κοινότητες) παρακολουθούμε την κατάσταση των προσφύγων στο ελληνικό νησί με αυξανόμενη ανησυχία και απελπισία. Για εβδομάδες, ελπίζαμε για ένα σημάδι, μια ανθρώπινη χειρονομία από την ΕΕ, η οποία θα έδινε τέλος σε αυτήν την θλιβερή κατάσταση.

Ο υπουργός της Κάτω Σαξονίας, Boris Pistorius, είχε κάνει κάποια πρόοδο: ήθελε να προσπαθήσει να σώσει ανήλικα ορφανά από τις κακουχίες του ερχόμενου χειμώνα. Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να έχουν δείξει ότι έχουν καρδιά. Όλα μάταια.
Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι. Και είμαστε όλοι ένοχοι αν συνεχίσουμε να κοιτάζουμε από αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα. Αν επιτρέψουμε σε χιλιάδες παιδιά και γυναίκες να αντιμετωπίσουν ασθένειες, βιασμό, πείνα, δυστυχία και θάνατο.
Χάνουμε την πίστη μας αν αγνοήσουμε το άρθρο 1 του συντάγματός μας και αγνοήσουμε την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας. Γιατί αυτή η αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας είναι απαραβίαστη. «Ο γερμανικό ς λαός πιστεύει στα απαραβίαστα και αναπαλλοτρίωτα ανθρώπινα δικαιώματα ως βάση κάθε κοινότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης στον κόσμο».

Θέλουμε να δράσουμε τώρα
Για αυτή η τρομερή κατάσταση, μεταξύ άλλων, είναι αποτέλεσμα της τουρκικής συμφωνίας, για την οποία πρέπει να απαντήσουμε και να δεχθούμε την ευθύνη μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμευόμαστε να συμβάλουμε, έστω και ελάχιστα. Μία μικρή ανθρώπινη χειρονομία για να βοηθήσουμε σε μια εποχή μεγάλης ανάγκης, η οποία ελπίζουμε ότι μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο εάν πέσει σε καρποφόρο έδαφος.
Η δράση MOIRA ξεκινά από την οργάνωση OK! Bad Essen e.V, η οποία βοήθησε με επιτυχία στην ένταξη των προσφύγων από το 2015 σε μια μικρή κοινότητα στην αγροτική περιοχή του Osnabrück.

Συγκεκριμένη πρόταση
Κάθε κοινότητα στη Γερμανία (περίπου 11.000 κοινότητες) δηλώνει αμέσως ότι είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μία ή δύο οικογένειες προσφύγων, δηλ. Μητέρα / πατέρα με παιδιά από τους καταυλισμούς της Μόριας.
Η βοήθεια θα πρέπει καταρχήν να προσφέρεται σε παιδιά και γυναίκες, καθώς η ζωή σε αυτούς τους υπεράριθμους καταυλισμούς είναι απαράδεκτη, ακόμη και απειλητική για τη ζωή. Θα πρέπει να είναι πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα αλλά των οποίων η διάρκεια διαμονής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σε όλες σχεδόν τις κοινότητες μας οι δομές είναι σε θέση να το κάνουν αυτό χωρίς προβλήματα. Κάθε αγροτική περιοχή (c.300) και κάθε πόλη (c.2000) δηλώνει την προθυμία της να συμμετάσχει. Πρέπει να το δοκιμάσουμε!
Ίσως, ελπίζουμε, ότι ολόκληρη η Ευρώπη θα ακολουθήσει το παράδειγμά της. Πόσο υπέροχο θα ήταν αυτό!

ΜΟΙΡΑ - Η μοίρα των προσφύγων αφορά όλους μας.
Περάστε το μήνυμα στο "Πείτε το στο βουνό, πάνω από τους λόφους και παντού!" Προωθήστε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον δήμαρχο, τον τοπικό σύμβουλο, τον υπουργό εσωτερικών, στα τοπικά συμβούλια, στα κρατικά συμβούλια, στους βουλευτές και στους ευρωβουλευτές. Στους κληρικούς, σε ενώσεις προσφύγων και οργανώσεις - σε όλους όσους είναι πρόθυμοι και σε θέση να προωθήσουν αυτή την ανθρωπιστική χειρονομία, να την εκπληρώσουν και να την εφαρμόσουν - στη Γερμανία και στην Ευρώπη!

Bad Essen e.V. - η επιτροπή: Daniel Reitel, Βικτόρια ντεμ Μπουσέ, κ. Klaus Haasis, Andrea Wirsching-Schultz, Peter Knoedgen, Andreas Rohdenburg


Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos